Anni Brøgger
Tlf. 2361 3246
annibroegger@gmail.com
Sol
Egtvedpigens dans
Et spændende og levende foredrag
v. Anni Brøgger
Hvem var Egtvedpigen egentlig? Var hendes snoreskørt et rituelt danseskørt og ikke som hidtil antaget et hverdagsskørt? Har vi i dansk bronzealder haft en ceremoniel sol- og frugtbarhedsdyrkelse?
Foredraget er dels baseret på kendt viden om Egtvedpigen og bronzealderen, dels på en underlig drøm, som på forunderligste vis er blevet til virkelighed, og som har ført til nytænkning om
Egtvedpigen.
Foredraget slutter med at “Egtvedpigen” iført en nøjagtig kopi af tøjet, danser sin rituelle sol- og frugtbarhedsdans, sådan som hun måske har gjort det for 3000 år siden.
Nationalmuseet og Egtvedmuseet har været meget positive over for denne nytænkning om Egtvedpigen og har støttet teorien om, at det berømte snoreskørt var et danseskørt. Ikke mindst Flemming Kaul, bronzealderekspert og inspektør, Nationalmuseet har vist sin anerkendelse og godtaget teorien og han udtaler: “På grund af denne drøm må vi tænke nyt om Egtvedpigen”.
Der har været en del omtale af den nye teori om Egtvedpigen i TV aviserne, radio og flere af landets aviser.
Foredraget og/eller dansen har nu været vist på mange af landets museer som: Nationalmuseet, Egnsmuseet Egtved Kommune, Moesgaard Museum, Hvolris Oldtidspark, Silkeborg Museum, Lejre Forsøgscenter, Skjern Egvad Museet, en række jyske aftenskoler, foreninger og Højskoler, i England og Tyskland, samt for Dronning Margrethe og Prins Henrik.

Ring og forhør om priser og ledige foredragsaftener
Sol
Sol
Sol
Sol
Sol
EGTVED1
Mød
Egtvedpigen “live”