Middelalder Dans
Forside
Galleri
Hvem er jeg?
Hvad er mavedans?
Underholdning
Shows
Polterabend
Undervisning
Foredrag   
Teambuilding
Danseterapi
Egtvedpigens Dans
Middelalder Dans
Gudinde Dans
Vikinge Dans
Tribal Dans
Jungle Dans
Danseklip på YouTube
Ørkenrosernes Klub
Studietur
Presse
Systemisk Psykoterapi
Anni Brøgger
Tlf. 2361 3246
annibroegger@gmail.com
Sol
Et levendegjort pust fra middelalderen
Forestil dig en middelalder-aften på markedspladsen.... En kvinde træder frem med sin ild, skridter et territorie af og begynder at danse, mens folk nysgerrigt samles. Hendes dans bliver vildere og vildere, hun hvirvler rundt om sig selv, mens skørt, hår og ild står omkring hende som en magisk ring.
Der kommer flere og flere til. Folk stirrer som fortryllet på denne ilddanser, handelen går i stå - ja selv tyveknægtene glemmer, hvad de var i færd med.....
Speciel egnet til kulturelle arrangementer, middelalderfestivals m.m.

At danse med ild
Ild indgår sammen med jord, luft og vand som et af de fire elementer. I mange folkeslags myter og kulturer indgår ild i kultiske og rituelle sammenhænge. Ild forbindes i mange kulturer og religioner som hørende sammen med solen og lyset.
Ild er tillagt magiske egenskaber. Ild renser og fornyer, hvilket er det vigtigste motiv for Ildgang (rituel vandring med bare og uskadte fødder på glødende kul). Ild symboliserer evigheden f.eks. Den Evige Flamme. Ild er også tillagt negative egenskaber som f.eks. Helvedes Ild.
Ild har lige siden menneskehedens historie været af livsvigtig betydning. De tidligste vidnedsbyrd om menneskehedens beherskelse af ild er mellem 1 og 1,4 millioner år gamle og stammer fra huleboere i Afrika. At danse med ild symboliserer menneskets magt over ild. Samtidig er ilddans forbundet med betagelse, frygt, beherskelse, drama og magi.
DSC_0119.jpg
DSC_0121.jpg